За проекта

Инициаторите на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ - JobTiger и ICT Media решиха да обединят опита и компетенциите си и да организират и проведат класацията, като възложат на специализираната в HR одит компания Audit Advice Associates (ААА) разработката на методология и осъществяване на изследването сред водещите ИКТ компании.


Зад това решение стои убеждението, че ИТ, телекомуникационната и аутсорсинг индустрии са сред най-динамично развиващите се сектори, с висока добавена стойност на продуктите и услугите си, и като такива имат сериозна роля и значение за икономическото развитие на България.


Позициите от сектора на информационните и комуникационните технологии / ИКТ/ са едни от най-предпочитаните места за работа сред кандидатите за работа, но същевременно този сектор отбелязва хронично търсене и недостиг на квалифицирани специалисти, което затруднява растежа на бизнеса им.


Именно затова ICT Media и JobTiger, вярват, че ежегодното изследване и класация на водещите компании от сектора на информационните и комуникационните технологии /ИКТ/ в страната може да открои ключовите проблеми и възможности за развитие на този сектор, а изследването и класацията на водещите ИКТ компании в страната ще бъдат от голяма важност и полза и за двете страни на пазара на труда - както за търсещите, така и за предлагащите заетост в този сектор.


Тези „горещи“ теми ще бъдат заложени за трета поредна година и като обект на дискусия и ще могат да стимулират предложения и идеи за решаването им по време на кръглата маса, която ще се състои през октомври 2014 г.


Sofia Airport Center е генерален партньор на събитието и домакин на кръглата маса и церемонията по връчване на призовете за ТОП ИКТ Работодател на 2014 г.


Инициативата включва следните компоненти.

  1. Изследване
  2. Кръгла маса
  3. Церемония
  4. Печатно изданиегенерален спонсор
реклама
със съдействието на
партньори